Какво се случва в икономиката, когато се вдига минималната заплата

В началото на месеца Европейската централна банка публикува изследване, показващо ефекта на повишаването на минималната работна заплата (МРЗ) в Централна и Източна Европа. Изследването проучва как фирмите в осем държави, сред които и България, се приспособяват към покачванията на МРЗ, пише в анализа на Зорница Славова от екипа на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Цялата публикация „Какво се случва в икономиката, когато се вдига минималната заплата“

Макрон предупреди, че Лондон няма да има пълен достъп до пазара на ЕС след Brexit

Френският президент Еманюел Макрон предупреди Обединеното кралство, че бъдещото споразумение за търговските отношения с Европейския съюз след Brexit няма да предоставя „пълен достъп“ до единния пазар на съюза и финансовите услуги, предаде Асошиейтед прес.

Цялата публикация „Макрон предупреди, че Лондон няма да има пълен достъп до пазара на ЕС след Brexit“

Брюксел затяга условията за Brexit на фона на натиск от Норвегия

Великобритания ще трябва да понесе нов удар в преговорите за сделка за Brexit, след като Европейският съюз отново е затегнал условията си за преходния период след развода. В същото време властите в Норвегия се предупредили Брюксел, че ако се съгласи на искането за специално търговско споразумение с Лондон, то Осло може да прекрати настоящите си отношения с общността.

Цялата публикация „Брюксел затяга условията за Brexit на фона на натиск от Норвегия“

Може ли биткойнът да достигне цена от 100 000 долара през 2018 г.?

Цената на биткойна може да достигне до ниво от 100 хил. долара през тази година, прогнозира Saxo Bank. Анализаторите на институцията бяха едни от първите, които през 2016 година предупредиха за растежа на криптовалутата.

Цялата публикация „Може ли биткойнът да достигне цена от 100 000 долара през 2018 г.?“

Едва 5% от българите ползват онлайн банкиране

Едва 5% от българите са ползвали интернет банкиране през 2017 г., сочат нови данни на европейската статистическа агенция Евростат.

Цялата публикация „Едва 5% от българите ползват онлайн банкиране“