До 2023 г. бъдещите пенсионери ще избират как да се изчислява пенсията им

Обмисля се въвеждането на преходен период до началото на 2023 г., в рамките на който бъдещите пенсионери ще могат да избират дали да се пенсионират по старата или по новата методика. Това стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков пред журналисти в парламента.

Цялата публикация „До 2023 г. бъдещите пенсионери ще избират как да се изчислява пенсията им“

Нов Закон за защита на търговската тайна ще опазва ноу-хау и информация

Парламентът прие на второ четене нов Закон за защита на търговската тайна. Със закона се въвеждат изисквания на европейска директива за защитата на неразкрити ноу-хау и търговска информация (търговски тайни) срещу тяхното незаконно придобиване, използване и разкриване, посочи БТА.

Цялата публикация „Нов Закон за защита на търговската тайна ще опазва ноу-хау и информация“

IT секторът, бизнес услугите и туризмът са най-важни за икономиката на София

Икономиката на Столична община е съсредоточена в информационните технологии, бизнес услугите и туризма. Това показва проучване на Визия за София – Сдружение „Асоциация на българските лидери и предприемачи“.

Цялата публикация „IT секторът, бизнес услугите и туризмът са най-важни за икономиката на София“

Трябва да се помисли глобите да са процент от печалбата на търговеца

Най-често потребителите се оплакват от нелоялни практики на телекомите, търговците на стоки от първа необходимост и битова електроника, обяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП)  Димитър Маргаритов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR. Той обаче направи уточнението, че това не означава автоматично най-много проблеми в тези сектори, „тъй като тук в съответното хронологично подреждане са най-многото взаимоотношения, в които влизат потребителите ежедневно с тези търговци”.

Цялата публикация „Трябва да се помисли глобите да са процент от печалбата на търговеца“

Броени часове до „BUSINESS EXCELLENCE 2022” – вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

Изключителната Спиридула Дракопулу от Google ще дойде в България специално, за да разкаже повече за новите подходи в маркетинга

Цялата публикация „Броени часове до „BUSINESS EXCELLENCE 2022” – вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти“