Агенцията по вписванията става обект със стратегическо значение

След безпрецедентния срив на системите на Търговския регистър от края на лятото на 2018 г. управляващите решиха днес да включат Агенцията по вписванията, която го стопанисва в Списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. С решение от днешното правителствено заседание ще бъде измено Постановление № 181/2009 г., съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет (МС).

Цялата публикация „Агенцията по вписванията става обект със стратегическо значение“

Все повече компании по света позволяват работа от разстояние

Все повече работодатели по света позволяват на служителите си работа от разстояние. Това става ясно от прочуване на доставчика на работни пространства Regus. В допитването, в което участва и България, 81% от респондентите потвърждават, че успяват да наемат и задържат ключови кадри и „топ таланти“ благодарение на гъвкавите работни формати. Според 86% от запитаните български компании гъвкавите работни решения стимулират продуктивността на служителите.

Цялата публикация „Все повече компании по света позволяват работа от разстояние“

КАКВИ КОНКРЕТНИ МЕРКИ ЗА 2019 г. предлага Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)?

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи на пресконференция вчера – 22 януари 2019 г., приоритетите си за 2019 г. В пресконференцията участваха: Васил Велев – председател на АИКБ, Радосвет Радев –  председател на БСК, Цветан Симеонов – председател на БТПП, и Евгений Иванов – изпълнителен директор на КРИБ.  Председателят на БТПП Цветан Симеонов, който е и ротационен председател на АОБР за 2019 г., заяви, че представя приоритетите в един малко по-късен момент, когато всички държавни институции вече са заработили с пълни обороти.

Цялата публикация „КАКВИ КОНКРЕТНИ МЕРКИ ЗА 2019 г. предлага Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)?“

НАП: Декларациите с баркод сами смятат дължимия данък

Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е публикувана на интернет страницата на Националната агенция за приходите (НАП). Формулярът с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения.

Цялата публикация „НАП: Декларациите с баркод сами смятат дължимия данък“

България е на второ място в ЕС по бюджетен излишък

Бюджетният дефицит в еврозоната е достигнал през третото тримесечие на 2018 г. ниво от 0,5% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това сочи лек ръст спрямо нивото от 0,3% през вторите три месеца на годината. Това показват последните сезонно коригирани данни на Евростат, публикувани днес.

Цялата публикация „България е на второ място в ЕС по бюджетен излишък“