Системата на Имотния регистър вече дава възможност за известия по имейл

След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е осигурена възможност за предоставяне на нова услуга: автоматизирано известяване от Имотен регистър на посочен имейл адрес, съобщиха от Агенция по вписванията.

Цялата публикация „Системата на Имотния регистър вече дава възможност за известия по имейл“

През 2019 г. Денят на данъчна свобода идва на 18 май

Денят на данъчна свобода през 2019 г. ще настъпи на 18 май. Това е денят, в който гражданите ще спрат да работят за държавата и ще започнат да работят за себе си, изчислиха в Института за пазарна икономика. През тази година в държавната хазна е планирано да постъпят рекордните 43,9 млрд. лв. приходи. Средно за един календарен ден българите ще изработват по 319 млн. лв., което означава, че ще са ни необходими 138 дни, за да попълним хазната.

Цялата публикация „През 2019 г. Денят на данъчна свобода идва на 18 май“

С 3,4% е нараснала българската икономика за първото тримесечие на 2019 г.

През първото тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 3,4% спрямо същия период на миналата година и с 1,1% спрямо четвъртото тримесечие на 2018 г. Това показват сезонно изгладените данни на Националния статистически институт, публикувани днес.

Цялата публикация „С 3,4% е нараснала българската икономика за първото тримесечие на 2019 г.“

АПИ: От 15 май поетапно започват тестовете на тол системата

От 15 май започва първия етап от тестовете на тол системата, която ще таксува тежкотоварния трафик на база изминато разстояние. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Цялата публикация „АПИ: От 15 май поетапно започват тестовете на тол системата“

Завършилите ВУЗФ студенти получават едни от най-високите заплати в страната

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България.

Цялата публикация „Завършилите ВУЗФ студенти получават едни от най-високите заплати в страната“