Актуализирана е електронната услуга на НОИ за изчисляване на прогнозен размер на пенсията

Допълнена версия на електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“ е активна на интернет страницата на Националния осигурителен институт (НОИ). Публикувана е и актуализираната методика за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсиите, отпуснати с начална дата след 31.12.2018 г., съобщиха от НОИ.

Цялата публикация „Актуализирана е електронната услуга на НОИ за изчисляване на прогнозен размер на пенсията“

В пандемията българите са спрели да спестяват

По-голямата част от българите, 62 на сто, не са успели да спестят пари по време на пандемията. Само 11 на сто от хората, които все пак са натрупали спестявания, биха задържали средствата си в банкови депозити. Това показва международно проучване „Летен Барометър“ на една от кредитните компании. Основната му цел е да изследва потребителските нагласи и как различните хора управляват финансите си, особено в извънредни обстоятелства.

Цялата публикация „В пандемията българите са спрели да спестяват“

Поредна фишинг атака: Този път с имейли за задължения към НАП

Хиляди хора са получили фалшиви имейли за задължения към Националната агенция за приходите (НАП). Фалшивите съобщения се изпращат от името на частни съдебни изпълнители, а крайната цел е фишинг измама, при която зловредният код се активира след отварянето на прикачения файл.

Цялата публикация „Поредна фишинг атака: Този път с имейли за задължения към НАП“

Още 55 млн. лв. са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки

В началото на следващата седмица стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси, съобщава Националната агенция за приходите (НАП).

Цялата публикация „Още 55 млн. лв. са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки“

Втора пенсия – кой, кога и колко

След продължителни перипетии през есента на 2021 за първи път ще започнат да се изплащат пенсии по линия на втория стълб на пенсионната система – задължителното допълнително осигуряване.

Цялата публикация „Втора пенсия – кой, кога и колко“