Концепция за личните сметки на физически и юридически лица, водени от Централен депозитар на НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЯ ПО КОРПОРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ

Националната комисия по корпоративно управление (НККУ) е постоянно действащ независим орган, създаден за осъществяване на консултации и сътрудничество на национално равнище по въпросите на корпоративното управление в България. Сред основните цели, заложени в устава на сдружението е насърчаване на прилагането на доброто по корпоративно управление, съблюдаване и съобразяване насоките на развитие на корпоративното управление в национален и международен план. НККУ е активен участник във форумите по корпоративно управление в Европейския съюз и е признат партньор на аналогични институции в държавите-членки.

Цялата публикация „Концепция за личните сметки на физически и юридически лица, водени от Централен депозитар на НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЯ ПО КОРПОРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ“

Институтът за устойчиво икономическо развитие с изследване за колективното договаряне

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) официално представи учредения от нея Институт за устойчиво икономическо развитие и първото му изследване върху колективното договаряне в България.

Цялата публикация „Институтът за устойчиво икономическо развитие с изследване за колективното договаряне“

Банкери: Идва неблагоприятен икономически цикъл

Заради обвързаността на курса на българския лев с еврото случващото се в еврозоната директно се пренася в българската икономика. В края на тази година Европейската централна банка (ЕЦБ) ще приключи политиката по наливане на пари в икономиката чрез изкупуване на активи с количествени улеснения. До края на лятото на следващата година най-вероятно ще има и увеличение на лихвените проценти.

Цялата публикация „Банкери: Идва неблагоприятен икономически цикъл“

Кипър: Държавата ще субсидира кредитни длъжници

Държавни гаранции за 2,6 млрд. евро в полза на частна банка. Над 500 млн. евро депозити, изтеглени само за една седмица от паникьосани вложители. Близо 15 000 банкови длъжници и необслужвани кредити за над 3 млрд. евро в нова правителствена програма за държавна финансова помощ, влизаща в сила от 1 януари 2019 г.

Цялата публикация „Кипър: Държавата ще субсидира кредитни длъжници“

КАК ДА СЕ ОПТИМИЗИРА ПОЛЗАТА ОТ ЛИЧНИТЕ АСИСТЕНТИ СПОРЕД АСОЦИАЦИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ?

Във връзка с обсъждането на Законопроект за личната помощ № 854-01-62, внесен от Пламен Христов и група народни представители на 02.07.2018 г., изразяваме следното становище:

Цялата публикация „КАК ДА СЕ ОПТИМИЗИРА ПОЛЗАТА ОТ ЛИЧНИТЕ АСИСТЕНТИ СПОРЕД АСОЦИАЦИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ?“