Министър Богданов: Само за първите три месеца инвестициите се увеличават с близо 10%

Преките чуждестранни инвестиции растат с повече от 70% за изминалата година. Трендът продължава да е положителен и само за първите 3 месеца на настоящата година увеличението им е с още близо 10%. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на четвъртото издание на „Business Networking Evening: Europe&Beyond 2023“, организирано от десет двустранни търговски камари в България. По думите му този резултат нямаше да е възможен без съвместните усилия за подобряване на икономическите отношения.

Министър Богданов: Само за първите три месеца инвестициите се увеличават с близо 10%

„През последната година организирахме множество събития заедно с търговските камари, за да популяризираме България като инвестиционна дестинация. Сигурен съм, че ще продължим партньорството си още по-активно“, посочи икономическият министър. Според него България е място, където може да се прави успешен бизнес.

„Имаме най-високия износ в Европейския съюз за 2022 година. Увеличихме експорта със стратегическите си търговски партньори с повече от 30% през миналата година и това се потвърждава от данните и за първите 3 месеца от настоящата година“, каза министър Богданов. Той подчерта още, че през последната година българското индустриално производство е второто най-бързо растящо в ЕС.

„В лицето на Министерството на икономиката и индустрията търговските камари и чуждестранният бизнес ще намерят надежден партньор, силна подкрепа и възможности да развият и разширят бизнеса си у нас и в региона“, обяви икономическият министър пред представителите на деловите среди.

На събитието присъстваха още министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, посланици и представители на двустранните търговски камари у нас.

източник