Конфедерацията на британската индустрия със силен аргумент Великобритания да остане в ЕС

Microsoft коментира, че Великобритания трябва да остане в Европейския съюз (ЕС), ако иска да получава повече инвестиции. Американската технологична компания направи коментара си в деня, в който Конфедерацията на британската индустрия (CBI) призова бизнесът  да обсъди вота със служителите си, предава Ройтерс.

Microsoft има около 5 хил. служители във Великобритания и планира да предложи на европейците отдалечен достъп до данните от центровете ѝ, базирани в страната. Компанията тя твърди, че бъдещата инвестиция може да представлява риск, ако Великобритания гласува в полза на напускането на ЕС на референдума, който ще се проведе през следващия месец.

„Нашето мнение е, че Великобритания трябва да остане в ЕС“, пише в уебсайта на компанията главният изпълнителен директор на Microsoft за страната Майкъл Ван дер Бел. „Оставането на страната в ЕС подкрепя продължаващите и бъдещи инвестиции от Microsoft и други компании“, допълва той.

Конфедерацията на британската индустрия също заяви, че има силен икономически аргумент Великобритания да остане в ЕС, ето защо е добре фирмите да обсъдят потенциалните проблеми със своите служители.

„Отговорните бизнес лидери трябва да дават на своите служители избор да разберат какво въздействие би могъл да има Brexit върху растежа на компанията, работните места и местната общност“, коментира генералният директор на CBI Каролин Феърбарн.

По думите ѝ не става дума за това да се каже на хората как да гласуват, а да се проведат спокойни, ясни разговори, базирани на доказателства за това какво може да понесе бизнеса.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова