Ново мобилно приложение превръща касовия бон в лотариен билет

Приложението Tesserum позволява на потребителите да регистрират касовите си бележки. При това те играят в наградна игра и могат да спечелят – от един лев до голямата награда от 100 хил. лв., която ще бъде изтеглена на 20 декември 2018 г. Това разкри Гриша Пенков, създател на приложението Tesserum, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

“Регистрацията на касовия бон става, като той просто се снима. Не трябва да бъдат въвеждани никакви данни, пароли и т.н., каза експертът и обясни, че снимката се обработва от приложението, което разпознава касовия бон, и когато то е готово с резултатите, потребителят разбира какво печели.

Пенков посочи, че всички видове касови бонове могат да бъдат регистрирани, стига да са издадени след 1 януари 2018 г., играта тече официално от 6 февруари, а прложението може да се изтегля в смартфоните.

“Печелившият ще може да заяви печалбата си за изплащане с пощенски запис чрез Еконт“, посочи процедурата на получаване на наградите Пенков.

Как екипът на младите експерти вижда обществената полза от регистрацията на касовите бележки? Ще се отрази ли смяната на касовите апарати на търговците заради новата европейска директива? Може ли да се вгради ново устройство в старите касови апарати? Вижте повече във видеото!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова