Още две банки рестартират програмата за безлихвени кредити на физически лица

Още две банки партньори на Българската банка за развитие по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица започват да приемат отново документи на кандидатите. Това са ОББ, която рестартира програмата в клоновата си мрежа от днес, и Райфайзенбанк, която ще започне отново да приема заявления от 7 април.

Първа инвестиционна банка, УниКредит Булбанк и Инвестбанк вече подновиха приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица.

От ББР припомнят, че с постановление на Министерския съвет от началото на март бе одобрено увеличение на бюджета по програмата в размер на 100 млн. лева. По нея държавната банка гарантира безлихвени заеми до 6 900 лв., включително за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията от COVID-19, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се лица, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка.

Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

източник